تخم کتان چیست ؟!
تخم کتان در میان دانهها و گیاهانی که از دیرباز شناخته شدهاند، از شش هزار سال پیش شناخته شده . از فواید آن به عنوان یکی از عوامل تغذیهای بسیار غنی استفاده شده است. حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، مواد ضد التهاب همراه با مواد آنتیاکسیدانی به نام لیگنان و مواد دیگر و ویتامینها است. وجود این مواد در تخم کتان میتواند به تقویت ارگانهای داخلی و کاهش وزن کمک کند.
خواص تخم کتان
1. مملو از مواد مغذی است
تخم کتان یکی از قدیمی ترین محصولات زراعی جهان است. دو نوع قهوه ای و طلایی وجود دارد که هر دو به یک اندازه مغذی هستند. فقط یک وعده مقدار مناسبی از پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب امگا 3، همراه با چندین ویتامین و مواد معدنی مهم را فراهم می کند.
2. سرشار از اسیدهای چرب امگا 3
تخم کتان منبع عالی آلفا لینولنیک اسید است.نوعی اسید چرب امگا 3 که برای سلامت قلب مهم است و عمدتاً در غذاهای گیاهی یافت می شود. یکی از دو اسید چرب ضروری است که باید از غذاهایی که می خورید به دست آورید زیرا بدن شما آنها را تولید نمی کند.مطالعات حیوانی نشان می دهد که موجود در دانه کتان ممکن است به کاهش التهاب و جلوگیری از رسوب کلسترول در رگ های خونی قلب شما کمک کند.
مطالعه اخیر بر روی 8866 نفر افزایش مصرف را با کاهش سطح کلسترول و کاهش خطر ابتلا به بیماری ایسکمیک قلبی – که مربوط به تنگی عروق است – و دیابت نوع 2 مرتبط دانست.مطالعات متعدد همچنین با خطر کمتر سکته مغزی مرتبط دانسته اند. علاوه بر این، یک بررسی بزرگ از 34 مطالعه حتی افزایش مصرف را با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی مرتبط کرد.
3. خواص تخم کتان برای محافظت از سرطان
سرشار از لیگنان است که ترکیبات گیاهی هستند که به دلیل خواص قوی در مبارزه با سرطان مورد مطالعه قرار گرفته اند. جالب اینجاست که این دانه 75 تا 800 برابر بیشتر از سایر غذاهای گیاهی لیگنان دارد.برخی از مطالعات مصرف این ماده را با خطر کمتر ابتلا به سرطان سینه، به ویژه برای زنان یائسه مرتبط میدانند.مطالعات حیوانی و لوله آزمایش همچنین نشان میدهد که بذر کتان از سرطان روده بزرگ، پوست، خون و ریه محافظت میکند.به خاطر داشته باشید که تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است.
4. سرشار از فیبر
فقط 1 قاشق غذاخوری (7 گرم) تخم کتان آسیاب شده حاوی 2 گرم فیبر است که به ترتیب حدود 5 و 8 درصد از مصرف روزانه توصیه شده برای مردان و زنان است.علاوه بر این، بذر کتان حاوی دو نوع فیبر – محلول و نامحلول – است. که توسط باکتریهای روده تخمیر میشوند تا از سلامت روده حمایت کرده . منظم بودن روده را بهبود ببخشند.در حالی که فیبر محلول آب را در روده شما جذب می کند و هضم را کند می کند. که ممکن است به تنظیم سطح قند خون و کاهش کلسترول کمک کند. فیبر نامحلول حجم مدفوع را افزایش می دهد که ممکن است . از یبوست جلوگیری کند و حرکات منظم روده را تقویت کند.
تمدن های چینی، مصری و رومی از خواص سیر برای سلامتی استفاده می کردند برای اطلاعات بیشتر درباره خواص سیر به مقاله نوشته شده غفاری مراجعه نمایید.
5. خواص تخم کتان برای کاهش کلسترول
تخم کتان همچنین ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند.بر اساس یک مطالعه یک ماهه در افراد مبتلا به بیماری عروق محیطی، خوردن 4 قاشق غذاخوری (30 گرم) دانه کتان آسیاب شده در روز، سطح کلسترول بد را تا 15 درصد کاهش داد.یک مطالعه 12 هفته ای بر روی 112 فرد مبتلا به فشار خون بالا یافته های مشابهی داشت . گزارش داد که 4 قاشق غذاخوری (30 گرم) از آن در روز منجر به کاهش قابل توجه شاخص توده بدنی، کلسترول کل و فشار خون می شود.
.این گیاه دارویی میتواند به بهبود تولید داخلی و تولید و صنعت ایرانی، به عنوان یکی از محصولات صنعتی است.